Meld aan of registreer voor de beste autoverzekering 2021

Heb je al een account bij Test Aankoop? Meld aan met je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord.

Nog geen account? Registreer je dan snel om prijsvoorstellen te ontvangen voor de beste autoverzekering 2021 en toegang te krijgen tot je persoonlijke ruimte.

Beste autoverzekering 2021

Op zoek naar de beste autoverzekering 2021? Doe de vergelijking met de koopwijzer autoverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen. We leggen uit hoe het in elkaar zit.

Vind de beste autoverzekering 2021 in 5 stappen

 • Stap 1: meld aan of registreer.
 • Stap 2: vul de vragenlijst in.
 • Stap 3: krijg binnen 2 werkdagen prijsvoorstellen.
 • Stap 4: vergelijk en kies de beste autoverzekering 2021 dankzij het kwaliteitsonderzoek van Test Aankoop.
 • Stap 5: teken in. Onze partner doet je een contractvoorstel.

Kies het soort autoverzekering

Om de beste autoverzekering te vinden, moet je in de vragenlijst eerst kiezen welke autoverzekering je wil. Weet dat er 3 soorten zijn:

 • Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid: deze verzekering is verplicht als je een auto hebt en dekt de schade van de tegenpartij als je in fout bent bij een ongeval.
 • Mini-omnium: de mini-omniumverzekering komt tussen voor schade aan je auto door brand, diefstal, glasbreuk, een natuurramp of door een aanrijding met een dier (bijvoorbeeld een hert dat de baan oversteekt).
 • Full omnium: de full omnium biedt dezelfde waarborgen als de mini-omnium met als extra waarborgen de schade die je zelf veroorzaakt aan je auto (materiële schade) en vandalisme.

Vergelijk om tot de beste autoverzekering 2021 te komen

Volgens Test Aankoop is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken om de beste autoverzekering 2021 te vinden. Anders betaal je misschien een lage premie, maar riskeer je ook een lage schadevergoeding als je een ongeval hebt of een forse premieverhoging na 1 schadegeval. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de volgende elementen:

 • Wat zijn precies de dekkingen? Hoe zit het bijvoorbeeld met takelen na een ongeval? Komt je verzekering tussen? Krijg je een vervangwagen na een ongeval?
 • Zijn er voorwaarden? Zo is diefstal bijvoorbeeld altijd gedekt als je een omnium hebt, maar zullen sommige verzekeraars strikte voorwaarden opleggen voor ze tussenkomen. 
 • Welke maxima gelden er voor de vergoedingen? Weet dat die verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.
 • Volgens welke waarde wordt er vergoed als je een omnium hebt? De cataloguswaarde is interessanter dan de factuurwaarde omdat de waarde op je factuur meestal lager is dan de cataloguswaarde. Dat betekent concreet dat je met een verzekering op basis van de cataloguswaarde een hogere schadevergoeding zult krijgen om een nieuwe auto te kopen.
 • Vanaf wanneer wordt je auto minder waard als je een omnium hebt? Bij sommige start die afschrijving meteen en krijg je dus meteen minder geld als je auto bijvoorbeeld total loss is.

Laat je leiden naar de beste autoverzekering 2021 

Alle contracten uitpluizen is lastig, zeker als je geen verzekeringsexpert bent. Gelukkig hoeft dat niet als je gebruik maakt van de koopwijzer autoverzekeringen. Je profiteert dan van het werk dat Test Aankoop gedaan heeft. Naast de prijs zie je dan ook de resultaten van het kwaliteitsonderzoek dat we deden. Daarin wogen we de verschillende autoverzekeringen tegen elkaar af zodat jij voor elk belangrijk evaluatiecriterium ziet hoe de verzekering scoort.