Dossier

NIEUW: reisverzekering Globo

28 oktober 2019
Reisverzekering Globo van Test Aankoop Verzekeringen

28 oktober 2019

Op zoek naar een kwalitatieve reisverzekering tegen een betaalbare prijs? Met de reisverzekering Globo van Test Aankoop Verzekeringen krijg je bijstand van topkwaliteit voor je gezin en je auto. Wil je ook een annulatie- of bagageverzekering? Dat kan.

Vergelijk en teken in op de reisverzekering Globo

Wat is Globo?

Globo is de reisverzekering die Test Aankoop Verzekeringen samen met Ethias heeft uitgewerkt. Met Globo ben je zeker van een kwalitatieve reisverzekering tegen een betaalbare prijs:

  • De basisdekking bestaat uit bijstand aan personen. Dit is een essentiële waarborg wanneer je in het buitenland nood hebt aan medische hulp na ziekte of ongeval.  
  • Je kunt de personenbijstand uitbreiden met bijstand aan voertuigen, en zelfs met een annulatie- en/of bagageverzekering.
  • De verzekering geldt het hele jaar door, los van het aantal reizen dat je tijdens het jaar maakt. 

Goed om te weten: als abonnee van Test Aankoop krijg je 10% korting op Globo

Waarom brengt Test Aankoop Verzekeringen zijn eigen reisverzekering op de markt?

Als consumentenorganisatie vindt Test Aankoop het belangrijk om de consument concrete oplossingen te bieden. Test Aankoop Verzekeringen doet dat voor de complexe verzekeringswereld. Globo is de oplossing voor mensen die met een gerust hart op reis willen zonder een al te hoge prijs te betalen voor hun reisverzekering

Waarom zou je voor de reisverzekering Globo kiezen?

De Globo-reisverzekering is van topkwaliteit. Dat blijkt uit het vergelijkend onderzoek dat Test Aankoop in september 2019 deed naar de reisbijstandsverzekeringen. Zowel de dekking personenbijstand als de combinatie personen- en voertuigbijstand (met en zonder vervangwagen) kregen een score van meer dan 80%. Voor de combinatie personen- en voertuigbijstand is Globo zelfs Beste van de Test.

Hoeveel betaal je voor de Globo-reisverzekering?

Dat hangt af van de formule die je kiest. Een paar voorbeelden:

  • Als je enkel kiest voor personenbijstand voor 1 persoon betaal je als abonnee € 105,30 en € 117 als je geen abonnee bent. 
  • Als je als gezin kiest voor personenbijstand met daarbovenop alle beschikbare opties (voertuigbijstand voor 1 auto, vervangwagen, annulatie- en bagageverzekering), dan betaal je € 478,80 als abonnee en € 532 als je geen abonnee bent.

Wat is het verschil met andere reisverzekeringen?

Globo is een reisverzekering van topkwaliteit tegen een redelijke prijs. Wil je zelf de proef op de som nemen? Maak dan gebruik van de koopwijzer reisbijstand van Test Aankoop Verzekeringen. Op basis van een aantal eenvoudige vragen krijg je verschillende reisverzekeringen, hun prijs en hun kwaliteitsscore. Je ziet dan meteen hoe Globo scoort in vergelijking met de andere verzekeraars.

Voor een snelle vergelijking helpt deze tabel:

Globo-reisverzekering

 

Europ Assistance Smart World

 

AXA Assistance Excellence

 

Wat is het maximum voor de medische kosten in het buitenland?

€ 750.000

 

€ 1.250.000 € 3.000.000
Hoe lang mag de reis maximaal duren? 90 dagen 90 dagen  180 dagen
Wat is het maximale bedrag voor de reddings- en opsporingskosten? € 6.250 € 5.000 € 10.000
Hoe lang krijg je een vervangwagen in het buitenland? 7 dagen 5 dagen 20 dagen
Hoeveel krijg je maximaal vergoed bij reisannulatie? € 3.000 per persoon € 2.500 per persoon € 2.500 per persoon
Hoeveel is het maximale bedrag voor de waarborg bagage? € 1.500 per persoon € 1.250 per persoon € 2.000 per persoon
Wat is de jaarlijkse premie voor een gezin?* € 506,81 € 510 € 679
Wat is de globale kwaliteitsscore volgens het onderzoek van Test Aankoop? 82 72 81

* Premie voor personen- en voertuigbijstand (2 voertuigen en 2 vervangwagens), annulatie- en bagageverzekering.

Goed om te weten:

  • Voor de medische kosten in het buitenland volstaat volgens Test Aankoop een bedrag van € 500.000 à 750.000. De dekking van Globo is dus zeker voldoende.
  • Voor de Globo-reisverzekering en voor Europe Assistance World Smart zijn de vermelde premies de bedragen die je betaalt als abonnee van Test Aankoop.

Doe de vergelijking en teken in op Globo


Afdrukken Versturen via e-mail

5 vragen over de reisverzekering Globo

1. Hoe teken je in op Globo? 

Globo is alleen beschikbaar via de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen. Zodra je op intekenen klikt in de koopwijzer, word je doorgestuurd naar de website van Ethias om alle details af te ronden. 

Teken in

2. Wie contacteer je als je bijstand nodig hebt op reis en ingetekend hebt op Globo?

Ethias zal je bijstand verlenen als je op vakantie een probleem hebt. Je kan daarvoor bellen naar 011 28 28 28.

3. Hoe verdient Test Aankoop Verzekeringen aan Globo?

Voor elke polis ontvangen wij een vergoeding van Ethias

4. Waarom werkt Test Aankoop Verzekeringen met Ethias samen voor Globo?

Test Aankoop Verzekeringen kwam na het opstarten van een procedure met lastenboek bij Ethias uit. De reisverzekering die we samen met hen ontwikkelden, is gebaseerd op de kwaliteitscriteria zoals die gedefinieerd werden in een lastenboek opgemaakt door Test Aankoop Verzekeringen. Het onafhankelijk onderzoek van Test Aankoop bevestigde de hoge kwaliteit van Globo.

5. Is het niet raar dat Test Aankoop een product vergelijkt dat Test Aankoop Verzekeringen aanbiedt?

Test Aankoop en Test Aankoop Verzekeringen staan los van elkaar. In het vergelijkend onderzoek dat Test Aankoop doet, wordt Globo op dezelfde manier doorgelicht als de andere reisverzekeringen. Als onafhankelijke consumentenorganisatie zou Test Aankoop nooit beïnvloeding aanvaarden. Dat is in de praktijk ook onmogelijk.

Het onderzoek van Test Aankoop gebeurt op basis van 38 criteria die getoetst worden aan alle documenten die door de verzekeraars worden voorgelegd en objectief worden vergeleken. Aan elk criterium wordt er een puntenscore toegekend. De globale kwaliteitsscore is het resultaat van een weging van al die puntenscores in combinatie met de resultaten van de tevredenheidsenquête die Test Aankoop in 2019 hield bij zijn abonnees.