Dossier

Veel gestelde vragen over reisverzekering Globo (FAQ)

12 augustus 2021
Veel gestelde vragen over Globo (FAQ)

Globo is de reisverzekering van Testaankoop Verzekeringen. Ben je nog op zoek naar meer informatie over Globo? Duik dan in de FAQ en blader door de veel gestelde vragen over de waarborgen reisbijstand, annulatie en bagage.

Maak kennis met Globo

Algemene vragen over Globo

Hoe kan ik intekenen op de reisverzekering Globo?

Je kunt intekenen op de reisverzekering Globo via de koopwijzer reisbijstand van Test Aankoop Verzekeringen of nog rechtstreeks op deze pagina. Vergelijk Globo met andere reisverzekeringen en teken in.

Vanaf wanneer start de dekking als ik vandaag inteken op Globo?

De reisverzekering Globo komt tot stand wanneer je het exemplaar van de bijzondere voorwaarden ondertekend terugstuurt naar onze partner Ethias. De ingangsdatum van het contract staat vermeld in de bijzondere voorwaarden.

Voor de waarborgen Bijstand aan Personen, Bijstand aan Voertuigen en Bagage gaat de dekking in de dag volgend op de betaling van de eerste premie en ten vroegste op de in de bijzondere voorwaarden vermelde ingangsdatum om 00 uur.

Voor de waarborg Reisannulatie gaat de dekking in 30 dagen na de in de bijzondere voorwaarden vermelde ingangsdatum om 00 uur, op voorwaarde dat de eerste premie werd betaald.

Goed om te weten: de reizen die geboekt werden voor het afsluiten van je contract zijn gedekt, voor zover de voorziene vertrekdatum zich situeert na de ingangsdatum van de betrokken waarborg van het contract.

Wie moet ik contacteren als ik een probleem heb op reis?

Globo is de reisverzekering van Test Aankoop Verzekeringen, ontwikkeld samen met onze partner Ethias. Als je een probleem hebt op reis, neem je het best rechtstreeks contact op met Ethias:

 • Bijstand nodig? Bel 011 28 28 28 (24 uur per dag).
 • Reis annuleren? Bel 011 28 28 28 van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur.
 • Problemen met je bagage? Bel 011 28 29 66 van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur. Voor aangifte van een schadegeval kun je ook mailen naar [email protected].
Ben ik eender waar ter wereld verzekerd?

De landen waar je verzekerd bent, verschillen naargelang de waarborg:

 • De bijstand aan personen geldt eender waar in de wereld.
 • De optionele bijstand aan voertuigen geldt in België vanaf je woonplaats en in volgende landen van geografisch Europa: Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (met uitsluiting van Siberië), San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitsluiting van de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland, en ook de Europese grondgebieden van Azerbeidzjan (grens = Kaukasus), Georgië (grens = Kaukasus), Kazachstan (grens = Oeralrivier) en Turkije (grens = Dardanellen).
 • De optionele annulatie- en bagageverzekeringen gelden in de hele wereld.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Kan ik ook rekenen op pechverhelping in België met Globo?

Als je ingetekend hebt op Globo met voertuigbijstand, dan kun je ook op je reisverzekering rekenen als je pech of een ongeval hebt in België. Je belt dan onze partner Ethias op 011 28 28 28 om je wagen ter plaatse te laten depanneren of naar de garage van je keuze in de buurt van je woonplaats te laten slepen. Als je zelf pechverhelping inschakelt, dan vergoeden we max. € 375 taksen inbegrepen in geval van overmacht.

Moet ik bij Globo rekening houden met een vrijstelling?

Neen, bij Globo geldt er geen franchise of vrijstelling. Je wordt dus vanaf de eerste eurocent vergoed.

Ben ik gedekt als ik voor mijn werk naar het buitenland reis?

Met de reisverzekering Globo ben je verzekerd voor je privé- en je beroepsverplaatsingen:

 • Moet je in het ziekenhuis worden opgenomen als je voor je werk in het buitenland bent? Dan worden de medische kosten door Globo gedekt tot maximaal € 750.000 per verzekerde en per gebeurtenis.
 • Heb je een bedrijfswagen of leasingwagen? Weet dat je ook dan kunt intekenen op de voertuigbijstand van Globo.

Let op: als je ook de waarborg reisannulatie onderschreven hebt, dan geldt deze niet voor zakenreizen.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Ik vertrek voor 4 maanden op wereldreis. Is dat gedekt door Globo?

Neen, je verblijf mag niet langer dan 90 opeenvolgende dagen duren om gedekt te zijn door Globo. Dat is trouwens het geval voor heel wat reisverzekeringen.

Is Globo interessant voor een reis naar de VS? Ik heb gehoord dat de medische kosten daar zeer hoog kunnen oplopen

Voor een reis naar de VS is het inderdaad verstandig om een reisbijstandsverzekering te nemen om de peperdure ziekenhuisfacturen te vermijden. Globo vergoedt tot € 750.000 medische kosten in het buitenland. Daarmee scoren we vrij goed in vergelijking met andere reisbijstandsverzekeringen.

Kan ik op tussenkomst rekenen als ik vervroegd terug naar huis moet omdat mijn woning ernstig beschadigd is?

Als je woning door brand, waterschade, storm, ontploffing of implosie onbewoonbaar is, organiseren en betalen we de terugreis van één verzekerde met de trein (1ste klasse) of een lijnvliegtuig (economy class). 

Hoe zeg ik mijn Globo-reisverzekering op?

Je Globo-reisverzekering wordt in principe jaarlijks stilzwijgend verlengd. Opzeggen kan minstens 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldag op 1 van de volgende manieren:

 • Je verstuurt een aangetekende brief.
 • Je geeft een opzeggingsbrief af (vraag altijd een ontvangstbewijs).
 • Je stuurt een deurwaarder (deurwaardersexploot).

In je opzeggingsbrief moet altijd de volgende informatie staan:

 • je naam en adres
 • verzekeraar en adres
 • datum en plaats
 • soort verzekering
 • polisnummer
 • vervaldatum
 • je handtekening

Je kunt gebruik maken van de modelbrief voor de opzegging van je verzekeringscontract.

Zijn vooraf bestaande ziektes verzekerd?

Als je in het buitenland in het ziekenhuis moet worden opgenomen in het kader van een ziekte die al bestond voor jouw vertrek, worden de medische kosten niet terugbetaald. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn voor een bestaande hart- en vaatziekte. Als je tijdens de reis een ongeval hebt of onverwacht ziek wordt, dan worden die kosten uiteraard wel terugbetaald binnen de vergoedingsgrenzen bepaald in de algemene voorwaarden. 

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Mijn moeder is opgenomen in het ziekenhuis. Komt Globo tussen voor mijn terugreis naar België?

Globo organiseert en betaalt je terugreis met de trein (1ste klasse) of met een lijnvliegtuig (economy class). Dit zijn de voorwaarden:

 • Het gaat om een onvoorziene ziekenhuisopname van meer dan 5 dagen in België.
 • De gezondheidstoestand van je moeder is voldoende ernstig.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Moet ik de medische kosten voorschieten die ik in het buitenland maak?

Er zijn 2 mogelijkheden:

 • Je reisverzekering kan rechtstreeks betalen aan de arts of het ziekenhuis in het buitenland.
 • Je kunt de kosten eerst zelf betalen in het buitenland. Als je bij je terugkomst in België alle originele betalingsbewijzen aan onze partner Ethias bezorgt, krijg je een terugbetaling van die kosten rekening houdend met de contractuele vergoedingsgrens.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Welke sportactiviteiten zijn verzekerd op vakantie?

Globo biedt dekking voor bijna alle sportactiviteiten die je op vakantie wil beoefenen. Weet wel dat je niet bent verzekerd als je deelneemt aan motorsportcompetities (wedstrijd, rally enz.). 

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Geldt Globo ook als we een weekend naar de Ardennen gaan?

Je reisverzekering biedt ook tussenkomst bij een verplaatsing in België. Als je in de Ardennen ongelukkig valt en naar het ziekenhuis moet, dan kun je op Globo rekenen voor de kosten van vervoer naar het ziekenhuis, alsook voor de terugkeer naar je woonplaats bij ontslag uit het ziekenhuis.

Heb je de basisdekking van Globo uitgebreid met voertuigbijstand? Dan geldt die ook als je in de Ardennen autopech krijgt of betrokken bent bij een ongeval. Globo komt dan tussen om je auto ter plaatse te depanneren of weg te slepen naar een garage dicht bij je woonplaats.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Worden de reddingskosten betaald als ik in de bergen in de problemen kom?

Bij een ongeval of verdwijning in het buitenland neemt Globo de opsporings- en reddingskosten ten laste tot € 6.250, taksen inbegrepen.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Komt Globo tussen wanneer ik in het kader van een epidemie zoals het coronavirus geblokkeerd ben in het buitenland?

Ja, Globo komt tussen als je in het buitenland geblokkeerd bent ten gevolge van een door de WHO erkende epidemie zoals het coronavirus. Indien je de terugreis naar België niet kan aanvatten op de oorspronkelijk voorziene datum, ontvang je tot € 75 per dag gedurende maximaal 10 dagen.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Mijn zoon van 16 kreeg een voedselvergiftiging op scoutskamp in Zuid-Europa. Hij moet in het ziekenhuis worden opgenomen. Komt Globo tussen als ik of mijn man hem achterna reizen?

Je reisverzekering organiseert en betaalt de heen- en terugreis met de trein (1ste klasse) of het vliegtuig (economy class) van jou of je man. Je verblijfskosten worden vergoed tot een bedrag van € 500, taksen inbegrepen (maximaal € 100 per nacht).

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Komt Globo tussen in geval van terrorisme?

Als je in het buitenland vast zit door een terroristische aanslag en je niet op de oorspronkelijk voorziene datum kunt terugkeren naar België, dan vergoedt Globo die extra verblijfskosten. Je kunt tot € 75 per dag (taksen inbegrepen) krijgen gedurende maximaal 10 dagen. 

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Hoeveel kost de reisverzekering Globo?

De prijs van de reisverzekering Globo hangt af van de volgende elementen:

 • Wil je alleen jezelf verzekeren of ook je partner en eventueel je kinderen?
 • Volstaat de basisdekking medische bijstand? Of wil je ook bijstand voor 1 auto of 2 auto’s?
 • Neem je ook een annulatieverzekering en/of bagageverzekering?
 • Ben je lid van Test Aankoop of niet? Als lid krijg je 10% korting.

Afhankelijk van je antwoord op die vragen betaal je € 105,30 voor de basisdekking (één persoon – enkel personenbijstand en lid van Test Aankoop) tot € 563,12 voor de meest uitgebreide formule (familie – personen- en voertuigbijstand voor 2 voertuigen met vervangwagen alsook annulatie- en bagageverzekering).

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.

Komt Globo tussen wanneer ik in het kader van het coronavirus gehospitaliseerd wordt in het buitenland?

Ja, Globo komt tussen als je in het buitenland ziek wordt door het coronavirus. De volgende kosten zijn gedekt:

 • Medische kosten: als je in het ziekenhuis moet worden opgenomen, vergoedt Globo de medische kosten tot een bedrag van maximaal € 750.000 per verzekerde en per gebeurtenis.
 • Kosten voor verlengd verblijf: je ontvangt tot € 65 per dag gedurende max. 10 dagen als je langer in het buitenland moet blijven omwille van het coronavirus.

Raadpleeg de IPID-fiche en de algemene voorwaarden voor alle details.